Streamnet

Moderno doba donelo je moderne tehnologije ali i moderne opasnosti. U mnogo čemu nam je olakšan i ubrzan rad sa digitalnim informacijama, evidencijama, bazama podataka ... ali da li su ove informacije i koliko bezbedne? Koliko ste sigurni da ste sigurni? Da li ste upoznati sa svim opasnostima koje donosi digitalna obrada podataka i pristup podacima putem interneta pa i u lokalnoj računarskoj mreži.
Pomaci su načinjeni u vidu svesti državnih organa u smislu donošenja Zakona i uvođenja tela koje bi se bavilo nacionalnom IT bezbednošću, ali je ostavljena i mogućnost za doprinos od strane privatnog sektora.
Tako se i kompanija Neša Stream doo, sa svojim ogromnim iskustvom i referencama u oblastima IT-a i tehničke zaštite, našla spremna da doprinese zaštiti Vaših IT resursa!Neša Stream je u okviru programa permanetnog usavršavanja kadrova i kvaliteta usluga, formirao sopstvenu hibridnu mrežu za prenos podataka, glasa i videa - STREAMNET.

                                 

Hibridna mreža je u smislu kombinovanja različitih tehnologija prenosa (optički, bakarni, bežični, Internet), kao i u pogledu primene raznovrsnih hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti komunikacija, multimedija i tehničke zaštite.

Streamnet je zapravo komunikaciono - multimedijalna platforma, za potrebe edukacije, testiranja i razvoja hardvera i softvera u realnom mrežnom okruženju.

Platforma se bazira na savremenoj računarskoj mreži u kojoj su implementirani uređaji skoro svih značajnih proizvođača na tržištu Srbije. U okviru Streamnet platforme, stalno se testiraju i usavršavaju servisi kao što su: VPN, VoIP, IPTV, Internet televizija, IP video nadzor i drugi.

Takođe, testiraju se raznovrsni alati za zaštitu mreža i podataka, simuliraju se napadi, otkrivaju bezbedonosni propusti u operativnim sistemima, postavljaju mamci, a sve u cilju da se korisnicima pruži realna usluga iz ove veoma složene i dinamične oblasti.